Cartofi in crusta de ierburi

Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o foarfeca. Intr-un vas mai mare, amestecati faina, sarea grunjoasa, ierburile si albusul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane): 1 kg de cartofi mijlocii
  • 400 g sare grunjoasa
  • 400 g faina
  • 1 albus de ou
  • 2 fire de cimbru
  • 2 fire de salvie
  • 2 fire de rozmarin

Mod de preparare

Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o foarfeca. Intr-un vas mai mare, amestecati faina, sarea grunjoasa, ierburile si albusul de ou. Adaugati cate putina apa, pana obtineti un aluat ferm. Cu jumatate din cantitatea de aluat tapisati fundul unei forme rezistente la foc (de preferinta din ceramica sau Jena). Curatati cartofii. Spalati-i unul cate unul. Stergeti-i cu grija pe fiecare in parte si asezati-i unul langa altul in forma asternuta cu aluat. Umeziti marginile vasului cu putina apa. Acoperiti cartofii cu aluatul ramas si apasati-l pe margine ca sa se lipeasca cu aluatul de dedesubt, astfel incat cartofii sa fie perfect inchisi. Bagati forma la cuptor si lasati-o 45 de minute. Serviti cartofii in forma in care s-au copt. Taiati acoperisul de aluat pentru a degaja cartofii. Se servesc ca atare, cu bere, ca garnitura langa costite fripte sau cu orice fel de salata.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors