Cartofi gratinati cu cascaval si carne tocata

Cartofii gratinati cu cascaval si carne tocata este o mancare delicioasa, simplu de facut, o mancare pe baza de cartofi perfecta intr-o seara de toamna.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 2 oua
  • 5 catei de usturoi
  • 50 g unt
  • 200 g carne tocata amestec (porc cu vita)
  • 200g cascaval.

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert.
Intre timp, se bat cele doua oua, se curata usturoiul si se zdrobeste (se face pasta).
Se da cascavalul prin razatoare.
Se amesteca ouale cu usturoiul, cu carnea tocata (trasa in prealabil 3 minute la tigaie - fara ulei), cu untul si cu 100 g de cascaval ras.

Dupa ce s-au fiert, cartofii se scurg bine si se amesteca intr-o tava cu toata compozitia preparata mai sus. Dupa ce i-am amestecat bine, pe deasupra se presara pe deasupra restul de cascaval.

Se baga tava la cuptor, pana ce cartofii prind o crusta aurie.

* Aceasta reteta poate sa fie preparata cu sau fara usturoi, dupa gust.


Cartofii gratinati cu carne tocata se servesc calzi, in mijlocul celor dragi, cu multa pofta si bucurie.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Briose mic dejun

Se iau la pachet, la pachetelul vesel desigur, le preparati de seara si le aveti pe masa la prima ora a diminetii :)))) si...

Briose mic dejun
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide