Cartofi gratinati

O reteta satioasa pentru ovo lacto vegetarieni.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g telemea de oi
  • 3 oua mari de casa
  • 1,5 kg cartofi albi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 lingurita Margarina pentru uns tava
  • 3-4 felii de cascaval
  • sare de Himalaya dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • ierburi de Provence (optional)
  • 1 cutie smantana pentru gatit (200 g)
  • 2 linguri Pesmet

Mod de preparare

Spalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 min. la foc potrivit.

Scurgem apa de pe cartofi, apoi ii curatam de coaja si ii taiem rondele.

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem tava cu putina margarina, presaram pesmet apoi asezam un strat de rondele din cartofi.

Peste cartofi zdrobim jumatate din cantitatea de branza telemea, poi presaram ardeiul rosu taiat bucatele.

Presaram puitin piper si dupa gust ierburi de Provence, sare doar daca mai e nevoie. Acoperim cu inca un strat de rondele din cartofi, peste acestia presaram si branza ramasa.

Rupem fasii feliile de cascaval, le asezam peste stratul de branza. Intr-un bol batem bine ouale cu smantana de gatit, apoi turnam in tava amestecul obtinut si dam tava la cuptor pentru 40 minute. Scoatem tava din cuptor, portionam si servim.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce