CARTOFI FORESTIER

Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se curata de coaja si se taie cuburi. Ciupercile proaspete se curata, se spala in ma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cartofi-2.000kg
  • smantana-0.200kg
  • ciuperci proaspete- 0.400kg sau conserva-0.200kg
  • unt-0.150kg sau margarina- 0.150kg
  • faina-0.100kg
  • lapte-0.700l
  • sare-0.030kg

Mod de preparare

Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se curata de coaja si se taie cuburi. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Faina se cerne. Ciupercile se inabusa in 50gr unt sau margarina. Separat in 50gr unt sau margarina se inabusa faina dizolvata cu 200ml lapte, sare si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari; se adauga restul de lapte continuand fierberea circa 20 minute. Se strecoara, se adauga smantana, cartofi, ciuperci si se mai fierb circa 10 minute. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu unt topit sau margarina deasupra.
Se serveste cald.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors