Se spala bine cartofii cu o periuta sub jetul de apa, apoi se inteapa de citeva ori cu cutitul. Se ung 4 bucati patrate de folie de aluminu cu ulei. S
Se spala bine cartofii cu o periuta sub jetul de apa, apoi se inteapa de citeva ori cu cutitul. Se ung 4 bucati patrate de folie de aluminu cu ulei. Se infasoara cu grija cite un cartof in fiecare bucata de folie si se stringe bine sa nu se desfaca.
Se coc cartofii pe un gratar pus deasupra jarului fierbinte cca. 40 min., intorcindu-se des de pe o parte pe alta.
Se curata usturoiul, se toaca marunt si se adauga la smintina. Se freaca bine si se condimenteaza apoi cu sare si piper. In functie de preferinte, se poate adauga si putina vegeta. Dupa ce s-au copt, se iau cartofii de pe gratar si se indeparteaza folia de aluminiu. Se cresteaza cartofii la unul din capete. Dupa gust se toarna sosul de smintina in crestatura sau se serveste separat, intr-un castronas.
Se servesc garnitura la fripturi
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post