Budinca "Delicia"

Budinca "Delicia" este, dupa cum sugereaza si numele, o alt fel de budinca delicioasa de cartofi.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 6-8 cartofi mari
  • 4 oua
  • o cana cu smantana de gatit sau lapte
  • 5 linguri branza de vaci
  • 2 linguri telemea rasa
  • 4 linguri cu unt netopit
  • 2 linguri cu faina
  • marar verde si sare

Mod de preparare

Mod de preparare:

Curatati cartofii si fierbeti-i in apa clocotita si putin sarata. Cand sunt gata, scoateti-i intr-un castron, pasati-i si amestecati-i cu branza de vaci, telemeaua si untul. Adaugati apoi galbenusurile, smantana, laptele, faina si mararul verde. Omogenizati compozitia, apoi amestecati cu albusurile batute spuma tare. Ungeti o tava cu unt, puneti amestecul si coaceti budinca in cuptorul incins, la foc potrivit timp de 30-40 de minute.


Puteti servi budinca la cina, impreuna cu o salata de cruditati.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala