Budinca de cartofi cu brinza

Se fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc prin presa de cartofi, se pun intr-un castron si se amesteca cu untul incalzit, sarea, zaharul si lap

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr. cartofi
  • 2 lingurite rase faina
  • 3 oua
  • 2 linguri unt
  • ¾ pahar lapte
  • 1/2 lingurita zahar
  • 150 gr. brinza de oi framintata sau rasa
  • sare
  • pesmet

Mod de preparare

Se fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc prin presa de cartofi, se pun intr-un castron si se amesteca cu untul incalzit, sarea, zaharul si laptele. Se adauga faina, galbenusurile, se amesteca bine, apoi se pun albusurile batute spuma. Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de budinca unsa si presarata cu pesmet, se presara brinza si se acopera cu cealalta jumatate. Se unge cu unt, se presara putin pesmet si se da la cuptor pina se rumeneste
Se serveste calda. Se poate servi aceasta budinca si cu sos de rosii.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco

Ideea aranjamentului este luata de pe net, dar am adaugat ingrediente dupa preferintele celor din casa si mai cu seama in...

Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide