Pentru vitelul cu dovlecei se prajeste carnea de vitel in unt sau in untura, cu ceapa si putina faina. Se adauga apa si se lasa sa fiarba inabusit.
Pentru vitelul cu dovlecei se prajeste carnea de vitel in unt sau in untura, cu ceapa si putina faina. Se adauga apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se rad dovleceii de coaja. Cei mici in floare se lasa intregi, cei mari se taie in patru in lung, apoi in bucati de 5 — 6 cm. Se prajesc in putina grasime. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se pun dovleceii si mararul, se da cratita la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit pana ce dovleceii sint gata. Dovleceii prea fierti se sfarama usor.
La vitelul cu dovlecei, dupa gust, inainte de a se servi, se pot adauga doua linguri de smantana.
Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...
Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar