Vita cu hribi, crumble de alune si sos de Porto

Vita cu hribi, crumble de alune si sos de Porto este o reteta de mancare absolut delicioasa. O friptura de vita delicioasa servita intr-un mod perfect pentru o masa de sarbatoare.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • muschi de vita 200 gr
  • hribi 200 gr
  • hribi uscati 5 gr
  • alune 20 gr
  • crutoane de paine 50 gr
  • fistic 20 gr
  • rucola 10 gr
  • vin Porto 150 ml
  • unt 30 gr
  • foi de dafin 2 buc
  • sare de mare
  • piper boabe
  • zahar 30 gr
  • usturoi 1 catel

Mod de preparare

Muschiul de vita se fasoneaza, se portioneaza si se asezoneaza. Hribele se curata, apoi se pun la fiert in apa cu sare, piper boabe, foi de dafin si usturoi. Crutoanele, ciupercile uscate si alunele se proceseaza intr-un blender pana rezulta un pesmet aromat caruia i se poate adauga sare si piper. Fisticul se proceseaza de asemenea pana devine praf. Zaharul se topeste intr-o tigaie, apoi se stinge cu vinul de Porto si se gateste pana se reduce lichidul la jumatate, la urma se adauga untul.

Reteta propusa de Chef Horia Simon


Intr-o farfurie se pune pesmetul aromat, apoi cu grija se asaza ciupercile si muschiul de vita. Totul se decoreaza cu frunze de rucola si praf de fistic. La urma se adauga sosul de Porto.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors