Vinete umplute cu carne tocata este o delicioasa reteta pentru care aveti nevoie de 2 vinete mari si carne tocata. In plus mai adaugati verdeturi si cascaval.
Vinete umplute cu carne tocata este o delicioasa reteta pentru care aveti nevoie de 2 vinete mari si carne tocata. Vinetele se spala, nu se decojesc dar se taie in 2.se indeparteaza cu o lingurita miezul,lasand putin pe margine. Se stropesc cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper. Se pun intr-o tava bine unsa cu ulei.
Miezul de la vinete si ceapa se toaca destul de marunt (eu le-am tocat in robot) apoi se pun la calit intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei. Se adauga carnea si rosiile taiate cubulete, apoi sturoiul dat prin presa, sare si piper. Se lasa pe foc 8-10 minute amestecand uneori. Se pune verdeata tocata, se mai presara sare si piper daca este nevoie. Nu trebuie sa fie tot sucul evaporat. Se umplu vinetele cu aceasta compozitie. Deasupra se presara cascaval ras. Vinetele umplute cu carne tocata se pun la cuptor la 180 grade pentru o ora. In tava nu trebuie pusa supa sau apa.
Vinetele umplute cu carne se servesc imediat sau se pot incalzi la microunde. Aceasta reteta a fost propusa de s_tana pe forumul culinar.ro
Alte retete cu vinete recomandate:
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios