Vinete umplute cu carne si sos de rosii este un delicios fel de mancare. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 6 vinete, carne tocata, bulion, ceapa si verdeturi.
Vinete umplute cu carne si sos de rosii este un delicios fel de mancare. Intai de toate speli vinetele si le tai cozile, apoi le pui sa fiarba cinci minute in apa care clocoteste. In apa pui si o lingurita de sare. Le scoti, le scobesti la mijloc, si le lasi sa se scurga. Carnea o amesteci cu o ceapa tocata si o calesti in ulei. Tragi cratita de pe foc cand amestecul nu mai are sos, racesti si amesteci cu un ou crud. Sarezi si piperezi dupa gust, pui o lingurita de bulion in amestec si umpli vinetele. Le asezi intr-o cratita cu pereti inalti, acoperi cu apa calda in care ai desfacut o lingurita de bulion de rosii si putina sare si fierbi la foc mic. Dupa o ora, pui deasupra un sos de faina, verdeata tocata si potrivesti de sare. Scazi la cuptor douazeci de minute si servesti mancarea fierbinte, acoperita cu smantana proaspata.
Vinete umplute cu carne si sos de rosii se serveste calda cu smantana sau sos de iaurt.
Alte retete cu vinete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post