Vinete umplute cu carne de vita

Pentru vinete umplute cu carne de vita vinetele se spala, se taie in doua pe lungime, mentinand codita si se cresteaza miezul cu cutitul. Ceapa se curata si se taie marunt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 300 g
  • vinete - 1
  • 5 kg
  • ceapa - 200 g
  • ulei - 100 ml
  • rosii proaspete - 200 g
  • oua - 1 bucati
  • cascaval - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru vinete umplute cu carne de vita vinetele se spala, se taie in doua pe lungime, mentinand codita si se cresteaza miezul cu cutitul. Ceapa se curata si se taie marunt. Carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati, dupa care se toaca cu masina impreuna cu ceapa. Rosiile se decojesc in apa clocotita si se taie felii. Oul se trece prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Vinetele se inabusa la cuptor in 50 ml ulei cu 30 ml apa, se racesc si se scoate miezul. Carnea tocata impreuna cu ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa adaugata treptat, se raceste, se amesteca cu ou, cu miezul de la vinete, jumatate din patrunjel, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele si se aseaza in tava unsa cu 20 ml ulei. Deasupra, se aseaza felii de rosii, cascaval ras si se introduce la cuptor 15-20 minute.

Vinetele umplute cu carne de vita se servesc calde.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala