Se taie cozile vinetelor, dupa care vinetele se pun la fiert 5-6 minute, in apa sarata. Se scot si se tin in apa rece pina cind se racesc. Se scurg bi
Se taie cozile vinetelor, dupa care vinetele se pun la fiert 5-6 minute, in apa sarata. Se scot si se tin in apa rece pina cind se racesc. Se scurg bine si se scobesc in mijloc. Miezul scobit nu se arunca, ci se tine in strecuratoare ca sa se scurga bine. Carnea se toaca, se adauga ceapa taiata marunt, cruda sau rumenita si doua linguri de untura, sarea, piperul, verdeata tocata si miezul vinetelor bine scurs. Se amesteca bine si cu aceasta tocatura se umplu vinetele. Se prajesc intr-o cratita o bucatica de ceapa fin tocata, cu o lingura de untura, se adauga faina, se lasa sa se ingalbeneasca usor, apoi se stinge cu rosiile fierte si strecurate. Se adauga sarea si zaharul. In acest sos se asaza vinetele, se presara putina verdeata tocata si se lasa sa fiarba acoperit la foc micpina cind sosul este potrivit de scazut.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios