Vinete umplute

Se taie vinetele jumatati in lung. Intr-o cratita se pune ulei si se prajesc jumatatile de vinete cu miezul in jos pana se inmoaie. Dupa ce se racesc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 grame carne tocata
  • 3 vinete mai groase
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • o cana de smantana
  • ulei

Mod de preparare

Se taie vinetele jumatati in lung. Intr-o cratita se pune ulei si se prajesc jumatatile de vinete cu miezul in jos pana se inmoaie. Dupa ce se racesc se scobeste miezul, vinetele ramanand in forma de barca. Se caleste ceapa taiata marunt, se stinge cu rosiile taiate cubulete, se potriveste de sare, piper si verdeata. Se adauga peste carnea tocata si se amesteca si cu miezul vinetelor. Se umplu jumatatile de vinete cu acest amestec, se pun in tava, se acopera cu smantana si se dau la cuptor 30 min. Smantana se poate pune si dupa ce se scot vinetele de la cuptor.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post