Vinete delicioase umplute

Pentru vinetele umplute se aleg patlagele vinete mai mici, de aceeasi marime, se taie cozile si se oparesc cinci minute intr-o oala cu apa clocotita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 vinete potrivite
  • 500 g carne macra
  • 1 ceapa
  • 1 Iingura untura
  • 1 ou
  • sare
  • piper.
  • Pentru sos:
  • 1 lingura untura
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 1 ceasca apa
  • 1 lingura bulion.

Mod de preparare

Pentru vinetele umplute se aleg patlagele vinete mai mici, de aceeasi marime, se taie cozile si se oparesc cinci minute intr-o oala cu apa clocotita. Se scot, se racoresc cu apa rece, apoi se tin 1/4 ora sub teasc, pentru ca apa sa iasa din ele. Se scobesc. Se da carnea prin masina, se prajeste in untura cu putina ceapa, se adauga sare, piper si un ou. Se umplu vinetele. Se face un sos dintr-o lingura de untura, o ceapa taiata marunt si faina. Se adauga apa, putin bulion si miezul scos din vinete. Dupa ce a fiert, se strecoara prin sita. Se toarna peste vinetele asezate in cratita. Se lasa sa fiarba inabusit. Inainte de a servi se dau o jumatate de ora la cuptor.


Vinetele umplute se servesc calde.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide