Varza umpluta cu carne de porc

Carnea se toaca marunt, orezul se fierbe iar ceapa se taie marunt. Se aleg foile pentru varza, umpluta iar restul de varza se toaca marunt. rosiile se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr carne de porc
  • 100 gr ceapa
  • 100 ml ulei
  • 100 gr orez
  • 50 gr bulion
  • 300 gr rosii
  • boia dulce
  • foi de dafin
  • piper
  • cimbru
  • sare

Mod de preparare

Carnea se toaca marunt, orezul se fierbe iar ceapa se taie marunt. Se aleg foile pentru varza, umpluta iar restul de varza se toaca marunt. rosiile se taie cubulete. Intr-o tigaie se caleste ceapa, orezul si se adauga bulion, cimbru, piper, sare si jumatate din cantitatea de boia. Dupa ce s-a racit, se adauga carnea si se amesteca pana se leaga. Se asaza 2-3 foi de varza, se pun circa 150 gr de compozitie si se inchide ca un plic. Intr-o tava se asaza un strat subtire de varza, se stropeste cu ulei, se pune sucul de rosii si se asaza varza umpluta. Se completeaza cu putina apa, se pun foile de dafin, intre el si se introduce in cuptorul incins, la circa 200 de grade celsius, pentru o ora. Cu 10 minute inainte de a fi scoase din cuptor, se pun deasupra verzei cubuletele de rosii.
Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.

Alte retete culinare:

Curcan umplut

Muschi de porc la cuptor

Rulada de porc

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors