Varza a la Cluj

Se spala varza, se toaca subtire, se freaca usor cu sare si se clateste cu apa rece. In felul acesta toxinele din varza sunt inlaturate. Carnea tocata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza cruda
  • 500 gr carne tocata
  • 1 ou
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura de bulion
  • 1 cana de smantana

Mod de preparare

Se spala varza, se toaca subtire, se freaca usor cu sare si se clateste cu apa rece. In felul acesta toxinele din varza sunt inlaturate. Carnea tocata se caleste impreuna cu ceapa intr-o oala in care s-a pus uleiul. Cand amestecul nu mai are sos, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se adauga oul bine batut. Se coloreaza amestecul cu putin bulion, se sareaza si se pipereaza, apoi se lasa deoparte. Varza se caleste cu putin ulei si apa, se imparte in doua si se asaza un strat intr-o forma unsa cu unt sau cu ulei. Peste primul strat se aseaza carnea, se acopera cu restul de varza si se introduce in cuptorul cald. Dupa o ora se adauga un sos de rosii sau de bulion, se adauga jumatate din cantitatea de smantana si se mai lasa o jumatate de ora in cuptor.
Se serveste calda, cu smantana si paine proaspata.

Alte retete romanesti:

Ciorba radauteana Cartofi la cuptor Dulceata de gutui Varza murata

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Oua scotiene

Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.

Oua scotiene
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide