Tuslama de burta cu picior de vitel

Pentru tuslamaua de burta cu picior de vitel se spala in mai multe ape si se curata cu sare pana raman albe, o bucata de burta si un picior de vitel.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg burta
  • 1 picior de vitel
  • zarzavat de supa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguran untura
  • 2 morcovi mijlocii
  • 1 lingurita faina
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita otet sau
  • zeama de lamaie.

Mod de preparare

Pentru tuslamaua de burta se spala in mai multe ape si se curata cu sare pana raman albe, o bucata de burta si un picior de vitel. Se pun la fiert in apa, cu un morcov, un patrunjel, o ceapa si o foaie de dafin. Cand sunt gata, se scot din apa si dupa ce s-au racorit, se taie in bucatele potrivite, atat burta, cat si carnea de pe picior. Se asaza intr-o cratita.
Separat se prajesc usor in untura doi morcovi dati pe razatoare. Se adauga putina faina. Se stinge cu zeama in care a fiert burta. Se lasa sa fiarba inabusit, se trece sosul prin sita, se bate cu un galbenus, se adauga zeama de lamaie sau otet si se toarna in cratita peste burta. Se lasa sa mai fiarba impreuna, dar la foc mic, pentru ca oul sa nu se taie.


Tuslamaua de burta se serveste fierbinte.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors