Tortillas umplute cu piept de pui picant este o specialitate culinara mexicana ce se bucura de raspandire in intreaga lume.PEntru aceasta reteta de tortillas aveti nevoie de
Se spala si se taie bucatele pieptul de pui. Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si cateii de usturoi. Ardeiul gras se taie cubulete.
Ceapa si usturoiul se calesc in putin ulei, se adauga pieptul de pui i se prajeste astfel apr. 5 minute. Se adauga apoi cubuletele de ardei, eventual se toarna putina apa si se mai fierbe pana cand carnea este pe jumatate fiarta.
Porumbul si fasolele din conserva se spala bine sub jet de apa rece. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga fasolele, porumbul, pasta de tomate si un pahar de apa, se condimenteaza cu sare, piper, foi de dafin si praf de chili. Daca pasta de rosii este prea acra (mie asa mi s-a intamplat) se poate adauga putin zahar. Se mai fierbe 5-10 minute, pana cand carnea este fiarta.
Pentru tortillas se amesteca 50 g faina de malai cu 50 g faina de grau si se adauga treptat 70 ml apa calduta. Din acestea se framanta un aluat mai tare, care se aseaza pe planseta si se mai framanta timp de 3 minute, dupa care se imparte in 4 parti egale. Din fiecare portie se intinde un cerc cu diametru de apr. 20 cm.
Tortillas se prajesc pe ambele parti, fara ulei, intr-o tigaie de teflon. Nu trebuie prajite prea mult, sunt gata in cateva secunde. Dupa fiecare tortilla prajita faina ramasa in tigaie se sterge cu un prosop curat.
Tortillas se umple cu amestecul de pui picant si se serveste imediat. In cazul in care totusi nu le servim imediat, tortillas trebuie acoperite cu un prosop, ca sa nu se usuce.
Alte retete recomandate:
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios