Tomato bredie

Carnea se pregateste si se prajeste la fel ca la bredie de mazare. Cand punem carnea in zeama de carne, adaugam sare, piper, amestecul de condimente,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg carne de oaie
  • 25-50 g grasime din coada de oaie
  • sau unt
  • 15 ml sare
  • 10 ml piper macinat proaspat
  • 5 ml condimente diverse macinate
  • 5 ml nucsoara macinata
  • 3 ml curcuma
  • 3 ceapa
  • maruntita
  • 2 cartofi
  • taiati cubulete
  • 2 kg rosii
  • decojite
  • fara samburi
  • crude
  • taiate
  • 10 ml zahar
  • 2 chili (ardei)
  • 125 ml busuioc proaspat (sau 15 ml uscat)

Mod de preparare

Carnea se pregateste si se prajeste la fel ca la bredie de mazare. Cand punem carnea in zeama de carne, adaugam sare, piper, amestecul de condimente, nucsoara, curcuma, apoi le fierbem fara capac timp de 30 de minute. Apoi adaugam ceapa, cartofii, rosiile, zaharul chili, apoi mai fierbem timp de 2 ore jumatate. La urma, se evapora tot lichidul, iar rosiile se sfarma. Acum adaugam busuiocul si chimionul.
Alte retete recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in...

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala