Tocatura moldoveneasca din carne de vaca

Carnea se pune la fiert si se trece apoi prin masina de tocat carne. Se curata si se toaca marunt ceapa si se pune la rumenit intr-un vas cu putina u

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr carne de vaca fiarta
  • 1 ceapa mare
  • 1 jumtatate pahar vin alb
  • 1 lingurita faina
  • 40 gr untura
  • 1 pahar apa
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 kg cartofi
  • 2 pahare zeama de carne
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • patrunjel verde
  • 1 ou

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert si se trece apoi prin masina de tocat carne. Se curata si se toaca marunt ceapa si se pune la rumenit intr-un vas cu putina untura, dupa care se adauga vinul alb, faina, pasta de rosii si la sfarsit carnea. Se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt, sare si piper si se lasa totul la fiert, cu un capac, pe foc mic. Se amesteca totul continuu. Se pun cartofii taiati cubulete la fiert si se prepara apoi un piure cu zeama de carne si unt. Dupa ce pasta de carne a scazut, se rastoarna intr-un vas, se pune deasupra piureul si se pune la cuptor, la gratinat. Cand cartofii au prins o crusta rumena, se toarna deasupra un ou batut si se mai lasa aproximativ zece minute pe foc.


Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor Mancare de mazare cu sos de rosii Ardei umpluti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide