Tocanita de telina cu pui

O tocanita cu gust usor dulceag si plina de savoare.

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cepe
  • un morcov
  • o lingura pasta de ardei
  • Oregano
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • o lingura faina
  • carne de pui (am folosit 2 pulpe si 1/2 piept)
  • o radacina de telina (cca 600 g)
  • ardei gras (am folosit congelat)
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam si portionam carnea de pui. Punem uleiul la incins intr-o cratita si rumenim usor carnea. O scoatem, adaugam ceapa tocata cubulete si o calim. Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica apoi ardeiul gras. Le lasam la calit 2-3 minute si adaugam telina curatata spalata si taiata cubulete potrivit de mari. Continuam calirea legumelor pana acestea se inmoaie putin, apoi punem carnea de pui si turnam apa (supa) cat sa acopere legumele .

Lasam sa fiarba sub capac la foc mic, aproximativ 30-35 de minute. Spre final adaugam pasta de ardei si punem condimentele dupa gust. Diluam faina cu putina apa, o amestecam in tocanita si mai lasam sa dea cateva clocote. La sfarsit adaugam patrunjel verde tocat. Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce