Se curata carnea, se spala cu apa rece si se aureste in ulei incins impreuna cu maruntaiele de pui. Se scoate carnea pe o farfurie si in uleiul ramas
Se curata carnea, se spala cu apa rece si se aureste in ulei incins impreuna cu maruntaiele de pui. Se scoate carnea pe o farfurie si in uleiul ramas se calesc cepele tocate marunt. O data cu cepele se pune in oala si o ceasca de apa calda. Se lucreaza la foc mic, cu oala acoperita. Cand ceapa a devenit sticloasa, se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri, sare si cateva boabe de piper. Se acopera vasul si se mai fierbe totul la foc mic un sfert de ora. Se pune si carnea in sos, se adauga o cana de apa calda si se continua fierberea. Dupa gust, se pot pune in mancare doi cartofi taiati felii mari. Cand mancarea este bine scazuta, se adauga mult marar tocat, se mai fierb impreuna zece minute si se stinge focul.
Tocanita de pui se serveste cu mamaliguta calda.
Alte retete culinare:
Ciulama de ciuperci cu pui
Tocanita din carne de vita
Tocanita de pipote cu inimi
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios