Tocanita de pui

Tocanita de pui si tocanita de vita sunt doua preparate culinare deosebit de gustoase si usor de preparat. Tocanita de pui este de multe ori preferat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui (1kg)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2-3 catei de usturoi
  • 200 ml smantana
  • faina
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Tocanita de pui si tocanita de vita sunt doua preparate culinare deosebit de gustoase si usor de preparat. Tocanita de pui este de multe ori preferata tocanitei de vita din cauza timpului de preparare, carnea de pui gatindu-se mult mai rapid. De altfel felul de pregatire al celor doua retete este aprape identic. Se toaca ceapa marunt, se caleste impreuna cu morcovul taiat bucatele ( eu am calit doar ceapa), se adauga puiul portionat ( spatele l-am oprit pentru supa) se condimenteaza, se lasa pana carnea se albeste si scade zeama lasata. Se adauga apa si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic.

Cand carnea este fiarta, separat se amesteca 2 linguri de faina cu smantana si se adauga la tocanita. (Ca sa fiu sigura ca nu se fac cocoloase, opresc focul, pun smantana amestec bine, apoi dau drumul la foc si las cateva minute sa fiarba). Usturoiul se zdrobeste si se adauga, la fel si patrunjelul tocat marunt.


Se serveste cu mamaliga, branza si muraturi. Reteta Tocanita de pui a fost propusa de amalia aa pe forum culinar.ro. Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu ricotta si caise

Delicioasa, bineinteles! :) 

Prajitura cu ricotta si caise
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide