Tocanita de miel in stil rustic

Carnea de miel se taie in bucati mari, prazul se taie felii, usturoiul se zdrobeste, morcovii se curata si se taie rondele, cartofii se taie in jumata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr carne de miel
  • 80 ml ulei de masline
  • 4 buc praz
  • 100 gr telina
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin rosu
  • 500 ml supa de vita
  • 100 gr morcovi
  • 300 gr ceapa
  • 400 gr cartofi
  • 4 rosii
  • 20 gr busuioc proaspat
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Carnea de miel se taie in bucati mari, prazul se taie felii, usturoiul se zdrobeste, morcovii se curata si se taie rondele, cartofii se taie in jumatati, rosiile se impart in opt iar telina se taie in felii mai mici.

In 60 ml de ulei, se prajeste carnea si se scoate apoi pe o farfurie calda. Se adauga uleiul ramas si se prajesc prazul, telina, morcovii si usturoiul pana se inmoaie. Carnea se pune inapoi in vas, se toarna vinul si supa de carne si se pune totul la fiert pentru 45 de minute, la foc mic, cu capac. Se adauga apoi ceapa si cartofii si se lasa la fiert pentru 15 minute, la foc mic, pana fierb cartofii. Se adauga rosiile, busuiocul, piperul, sarea si se mai fierbe 5 minute.
Se serveste calda.

Alte retete:

Curcan umplut

Placinta de dovleac

Friptura de vita la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide