Dovleacul are un continut bogat in fibre alimentare, care protejeaza mucoasa colonului, precum si de vitamina A, care ofera o buna protectie antioxidanta. Persoanele care sufera de diabet sau afectiuni cardiovasculare se vor vindeca mult mai repede daca includ in dieta supe sau mancaruri cu dovleac crud. Dovleacul este o leguma saraca in calorii, ce nu contine grasimi saturate sau colesterol, insa este o sursa bogata de fibre, antioxidanti, minerale, vitamine, fiind recomandata de dieticieni pentru controlul colesterolului si in reducerea greutatii. Al doilea este nautul care este o leguminoasa si este recomandat a se consuma pana la trei cani de naut pe saptamana pentru un aport nutritiv valoros. Cu un continut scazut de grasimi saturate si cu colesterol si sodiu redus, nautul contine cantitati mari de folat, mangan, fosfor, fier magneziu..etc. Este o combinatie perfecta si o contributie valoroasa pentru sanatatea noastra. De aceea mi-am propus sa va recomand o reteta cu dovleac si naut, care sper sa va placa...!
Intai ne ocupam de carne. O spalam in mai multe ape si o taiem bucati apoi o lasam sa se scurga de apa. Intre timp taiem o ceapa marunt, o calim putin, apoi adaugam carnea. Se lasa la fiert 5-7 minute, dupa care adaugam 2,5-3 l de apa, sare, piper, foile de dafin si boabele de cardamom. Eu de obicei carnea o fierb in oala sub presiune pentru ca salvez din timp, mielul fiind mic, fierbe in maxim 10 minute. In timp ce fierbe carnea, taiem ceapa marunt, morcovul rondele, cartofii cuburi mai mari si dovleacul il curatam de coaja si il taiem in bucati mai mari ca prin fierbere se inmoaie.
Intr-o cratita, calim ceapa si usturoiul in 30-40 ml ulei de masline, peste care adaugam pasta de rosii, rosiile taiate, apoi cartofii, morcovul si la sfarsit dovleacul. Lasam sa fiarba inabusit timp de 10 minute, apoi adaugam sucul de rosii. Dupa 5-7 minute, adaugam si nautul fiert stors de zeama, apoi carnea fiarta si zeama de carne strecurata. Potrivim de sare, piper si sa nu uitam coriandrul. Vom lasa sa mai fiarba la foc mic, timp de 10-15 minute pana cand toate legumele sunt fragede.
Coriandrul ii va da un gust deosebit tocanitei.
Dupa cum se spune: "Coriandrul sau mirodenia-mana: face ca miresmele cerului sa se coboare în bucatarie si ne daruieste linistea îngerilor".
Dupa 15 minute tocanita este gata, se poate servi fie cu garnitura de orez sau cu mamaliguta calda.
Noi am servit-o cu garnitura de orez si cu muraturi asortate si desigur ca nu a lipsit ardeiul iute!
Tocanita a iesit foarte gustoasa si a fost apreciata, merita sa incercati!
Pofta buna!
Specific: Iordania
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post