Carnea se spala, se curata de pielite, se taie felii potrivit de mari, care se prajesc in ulei incins. Cand s-au rumenit bine, se scot feliile de car
Carnea se spala, se curata de pielite, se taie felii potrivit de mari, care se prajesc in ulei incins. Cand s-au rumenit bine, se scot feliile de carne si se lasa pe o farfurie. In uleiul ramas se calesc cepele tocate marunt impreuna cu usturoiul verde tocat. Se lasa pana devin sticloase dupa care se pune carnea in cratita, se acopera cu apa calda sau supa de zarzavat, se adauga cateva boabe de piper si sare, dupa gust, o lingurita de faina desfacuta in apa rece si se lasa sa fiarba impreuna pana cand mancarea este bine scazuta. Se pune deasupra smantana, apoi mararul tocat, se potriveste cu sare si se mai fierbe un sfert de ora.
Tocanita se serveste calda, cu mamaliguta.
Alte retete romanesti:
Tocanita de vita
Tocanita dinpiept de pui
Tocanita din ficat
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios