Tocanita de burta cu ciolan

Se curata burta si se toarna peste ea apa fierbinte cu otet, apoi se pune la fiert in apa cu delikat iar in cele din urma se scurge si se taie fasii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg de burta
  • 1 ciolan mai mare
  • cu carne
  • 2 linguri de delikat
  • 100 ml otet
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ceapa mare
  • 2 buc ardei
  • 2 buc rosii
  • 3 linguri de boia
  • piper macinat
  • sare
  • 1 ardei iute

Mod de preparare

Se curata burta si se toarna peste ea apa fierbinte cu otet, apoi se pune la fiert in apa cu delikat iar in cele din urma se scurge si se taie fasii. Ciolanul se fierbe in atata apa incat

sa-l acopere, se sareaza, se condimeteaza si se adauga usturoi.

Cand e gata se scoate ciolanul si se indeparteaza osul iar carnea se taie fasii. (Zeama in care a fiert se pune deoparte).

Intr-un bogracs se caleste in ulei ceapa taiata marunt. Se presara cu boia si se adauga un pic din zeama de la ciolan. Se adauga feliile de rosii si ardei, fasiile de ciolan si burta si se adauga zeama peste ele, incat sa fie suficient sos. Se fierb la foc mic cam 1 ora
Alte retete recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors