Tocanita cu ardei copti si pui

- Mai intii frigem ardeii in tigaie fara grasime (ii coacem); - Cind sint gata, punem sare pe ei si ii lasam sa se inmoaie. Ii curatam si ii rupem fel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reteta romanesca rapida:
  • 3 pulpe de pui dezosate (partea de sus a pulpei)
  • sos de rosii / bulion
  • 3 ardei grasi (colorati sau de care vreti)
  • 1 ceapa rosie mare
  • citiva catei de usturoi
  • patrunjel
  • ghimbir
  • sare
  • piper

Mod de preparare

- Mai intii frigem ardeii in tigaie fara grasime (ii coacem);

- Cind sint gata, punem sare pe ei si ii lasam sa se inmoaie. Ii curatam si ii rupem felii (pastram si zeama lor);

- Dezosam pulpele, le saram si piperam;

- Le calim cu citeva lg de ulei impreuna cu usturoiul;

- Punem si ceapa hacuita bine;

- Punem sos de rosii si lasam sa fiarba carnea si ceapa la foc mic, citeva clocote. Nu punem apa multa, doar stropi.

- Adaugam si ardeii cu zeama cu tot. Lasam sa fiarba la foc mic.

- Verificam carnea. Cind e gata, aruncam patrunjelul tocat si un praf de ghimbir.

Vom manca cu franzela tocmai facuta...

Reteta propusa de shumaila

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide