Tocanita ardeleneasca din carne de vaca

Carnea se curata de pielite si se taie in bucati. Se pun bucatile intr-un vas cu untura sau ulei sis e lasa pe foc mic, pana ce carnea se albeste pe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr carne macra
  • 2 cepe mari
  • 100 gr ciuperci
  • 3 linguri ulei
  • 100 gr slanina sarata
  • 2 pahare vin rosu
  • 3 pahare apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat
  • 1 frunza de telina
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura untura sau 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita faina
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Carnea se curata de pielite si se taie in bucati. Se pun bucatile intr-un vas cu untura sau ulei sis e lasa pe foc mic, pana ce carnea se albeste pe toate partile. Se lasa apoi la rumenit pe foc mare, dupa care se dau din nou pe foc mic. Se adauga apoi cepele taiate in jumatati. Dupca ce totul s-a rumenit, se pune usturoiul maruntit si o lingurita de faina, se amesteca, dupa care se adauga vinul, pasta de rosii, un pahar cu apa, slanina rumenita si maruntita in bucati mai groase. Se acopera apoi vasul si se pune in cuptorul incalzit, la fiert. Daca sosul incepe sa scada, se mai adauga apa. Spre sfarsitul fierberii se adauga ciupercile, sare, piper, patrunjel verde si se mai lasa aproximativ 20 minute la fiert.


Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Sarmale de post

Placinta de dovleac

Friptura de vita la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide