Tocana siciliana contine carne de porc, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, rosii si vin.
Se taie carnea bucati si se rumeneste in unt, amestecat cu ulei. Se sareaza, se pipereaza, apoi se adauga ceapa si usturoiul tocate, patrunjelul, foile de dafin si 2 bucati de coaja de lamaie. Se stinge cu vinul si se lasa la fiert 15 minute. Se adauga apoi rosiile curatate de pielita si maruntite, 100 gr masline fara samburi si 500 ml apa. Se fierbe 45 de minute, apoi se asaza pe un platou 200 gr orez fiert, cateva bucati de carne si sos de jur-impreujur.
Se serveste calda.
Alte retete care contin carne:
Placinta cu carne
Tocanita de pui
Friptura de vita la cuptor
Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si maslineIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala