Tocana siciliana

Tocana siciliana contine carne de porc, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, rosii si vin.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr carne de porc
  • 3 linguri ulei
  • 25 gr unt
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 ardei
  • 200 gr orez
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
  • coaja de lamiae
  • 500 gr rosii
  • 2 pahare vin alb
  • 100 gr masline

Mod de preparare

Se taie carnea bucati si se rumeneste in unt, amestecat cu ulei. Se sareaza, se pipereaza, apoi se adauga ceapa si usturoiul tocate, patrunjelul, foile de dafin si 2 bucati de coaja de lamaie. Se stinge cu vinul si se lasa la fiert 15 minute. Se adauga apoi rosiile curatate de pielita si maruntite, 100 gr masline fara samburi si 500 ml apa. Se fierbe 45 de minute, apoi se asaza pe un platou 200 gr orez fiert, cateva bucati de carne si sos de jur-impreujur.


Se serveste calda.

Alte retete care contin carne:

Placinta cu carne

Tocanita de pui

Friptura de vita la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala