Tocana populara de vacuta

Tocana de vacuta este usor de preparat. Aveti nevoie de carne de vaca, ceapa, ulei, pasta de rosii, faina si delikat.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg carne de vaca
  • 10 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 linguriat faina
  • boia dulce
  • piper
  • 2 lingurite delikat

Mod de preparare

Se taie carnea bucatele, apoi se rumeneste intr-un vas cu ulei incins. Separat, se pune ceapa la calit, se adauga boiua, apoi se pun bucatile de carne, 1 pahar de apa si 2 lingurite delikat. Se lasa sa fiarba inabusit adaugand apa de cate ori scade sosul. Separat, se amesteca pasta de rosii cu putina apa si se adauga apoi peste carne. Se presara faina si se potriveste totul cu sare si piper. Se mai lasa pe foc 15-20 de minute, apoi se presara cu patrunjel verde.


Tocanita se serveste calda, cu mamaliga.
Alte retete care contin carne:
Tocanita de pui
Friptura de vita
Pulpe de pui la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala