Tocana poloneza de vitel

Se tocata zarzavatul marunt iar carnea de vitel se portioneaza si se sareaza. Se toaca ceapa marunt, paine se curata de coaja, se inmoaie in lapte si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de vitel
  • 500 gr ceapa
  • 200 gr smantana
  • 400 gr paine alba
  • 150 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se tocata zarzavatul marunt iar carnea de vitel se portioneaza si se sareaza. Se toaca ceapa marunt, paine se curata de coaja, se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Se toaca marunt si patrunjelul. Se inabusa bucatile de carne in 50 ml apa si 50 ml ulei. Separat se inabusa ceapa in 100 ml ulei amestecat cu 100 ml apa. Se adauga 50 gr faina dizolvata in 50 ml apa, 2,5 l de apa fiarta, sare, piper si se fierbe totul 30 de minute. Se adauga sosul peste carne si se fierbe impreuna. Se prepara galuste din paine, 100 gr faina si sare, care mai apoi se adauga in sos si se fierb 15 minute.


Tocanita se serveste cu smantana si patrunjel verde ras deasupra.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Muschi de porc la cuptor Tocanita de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide