Tocana piperata cu carne de porc

Pentru tocana piperata cu carne de porc carnea se spala, se taie bucati, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • piept de porc - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 300 g
  • cartofi - 1 kg
  • ardei gras - 75 g
  • pasta de tomate - 25 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • cimbru - 1 g
  • apa - 400 ml
  • vin - 50 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana piperata cu carne de porc carnea se spala, se taie bucati, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Ardeiul gras se curata de seminte, cotoare, se spala si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Carnea se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa, impreuna cu ceapa si ardeiul gras. Se adauga boia de ardei, pasta de tomate, cimbru, 400 ml apa, sare si piper. Se fierbe cca 30 minute. La final, se adauga vin.

Tocana piperata cu carne de porc se serveste cald, cu garnitura de cartofi si patrunjel verde deasupra.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala