Tocana din carne de vita cu smantana

Pentru tocana din carne de vita cu smantana carnea se spala si se taie in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 500 g
  • faina - 25 g
  • smantana - 100 g
  • chimen - 2 g
  • cartofi - 1
  • 5 kg
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 1 litru
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cuburi MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru tocana din carne de vita cu smantana carnea se spala si se taie in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Bucatile de carne se sareaza, se inabusa impreuna cu ceapa in untura sau ulei si 150 ml apa, care se adauga treptat. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, cuburile MAGGI, chimen, sare, piper, cca 850 ml apa si se fierbe 40 minute. La finalul fierberii, se adauga smantana.

Tocana din carne de vita cu smantana se serveste calda, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors