Tocana delicioasa cu rosii si ardei

Pentru tocana delicioasa cu rosii si ardei se alege carne de minzat sau de vaca de la piept, sau carne de porc. Se taie bucati si se prajeste in tigaie, intr-o lingura de untura.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g carne
  • 10 -12 cepe
  • 2 linguri untura
  • 7-8 rosii
  • 2-3 ardei grasi

Mod de preparare

Pentru tocana delicioasa cu rosii si ardei se alege carne de minzat sau de vaca de la piept, sau carne de porc. Se taie bucati si se prajeste in tigaie, intr-o lingura de untura. Intr-o cratita mai mare se prajeste ceapa taiata felioare subtiri, pana se rumeneste bine. Se asaza bucatile de carne peste ceapa, se pun deasupra rosiile taiate felii, ardei grasi taiati ca fideaua si se toarna apa sau zeama de carne cit sa acopere totul.Se fierbe inabusit scuturind din cand in cand cratita, ca sa nu se lipeasca Mancarea de fund. Daca scade se adauga putina apa fierbinte pana ce carnea este bine fiarta.


Se serveste fierbinte cu mamaliguta.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitive rapide pentru sarbatori

Aperitivele pentru Craciun sau revelion trebuie sa fie usor de facut, gustoase si sa multumeasca toate gusturile. Avem cinci...

Aperitive rapide pentru sarbatori
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala