Tocana de vitel ardeleneasca

Pentru tocana de vitel ardeleneasca carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, patrunjelul radacina, 100 g ceapa, se curata, se spala si se cresteaza.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel fara os - 500 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 25 g
  • ceapa - 400 g
  • ardei gras - 150 g
  • faina - 25 g
  • orez - 150 g
  • oua - 2 galbenusuri
  • lamaie/sare de lamaie - 50 g/2 g
  • ulei - 150 ml
  • sare dupa gust
  • 1 1/2 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru tocana de vitel ardeleneasca carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, patrunjelul radacina, 100 g ceapa, se curata, se spala si se cresteaza. 300 g de ceapa se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ouale se trec sub jet de apa rece, se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si se extrage sucul. Faina se cerne. Bucatile de carne se fierb in apa cu sare, se spumeaza, se adauga morcovi, ceapa intreaga (100 g) si patrunjel radacina; se fierb impreuna cca 1 ora. Ceapa tocata marunt (300 g) se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga ardei gras, un cub si jumatate MAGGI, faina dizolvata in 50 ml apa rece si supa de la carne (cca 800 g). Sosul se fierbe cca 20 minute, se paseaza peste carne si se fierb impreuna. Se adauga galbenusurile de ou, sucul de lamaie, sare si se mai fierb inca 10 minute. Orezul se inabusa in 50 ml ulei, dupa care se adauga 400 ml supa de la carne si sare. Se fierb la cuptor intr-un vas acoperit.

Tocana de vitel ardeleneasca ae serveste calda, cu garnitura de orez.


Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura marocana de berbecut

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de chef Yotam Ottolenghi. In mod special mi-am lasat cateva lamai bio sa se usuce....

Friptura marocana de berbecut
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere