Tocana de vitel ardeleneasca

Pentru tocana de vitel ardeleneasca carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, patrunjelul radacina, 100 g ceapa, se curata, se spala si se cresteaza.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel fara os - 500 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 25 g
  • ceapa - 400 g
  • ardei gras - 150 g
  • faina - 25 g
  • orez - 150 g
  • oua - 2 galbenusuri
  • lamaie/sare de lamaie - 50 g/2 g
  • ulei - 150 ml
  • sare dupa gust
  • 1 1/2 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru tocana de vitel ardeleneasca carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, patrunjelul radacina, 100 g ceapa, se curata, se spala si se cresteaza. 300 g de ceapa se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ouale se trec sub jet de apa rece, se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si se extrage sucul. Faina se cerne. Bucatile de carne se fierb in apa cu sare, se spumeaza, se adauga morcovi, ceapa intreaga (100 g) si patrunjel radacina; se fierb impreuna cca 1 ora. Ceapa tocata marunt (300 g) se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga ardei gras, un cub si jumatate MAGGI, faina dizolvata in 50 ml apa rece si supa de la carne (cca 800 g). Sosul se fierbe cca 20 minute, se paseaza peste carne si se fierb impreuna. Se adauga galbenusurile de ou, sucul de lamaie, sare si se mai fierb inca 10 minute. Orezul se inabusa in 50 ml ulei, dupa care se adauga 400 ml supa de la carne si sare. Se fierb la cuptor intr-un vas acoperit.

Tocana de vitel ardeleneasca ae serveste calda, cu garnitura de orez.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala