Tocana de vita

Ceapa rosie taiata marunt se caleste in putin ulei, se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste la foc mare. Se toarna vin rosu incat sa acopere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg ceafa de vita
  • 500 g ciuperci
  • 20-50 buc ceapa marunta
  • 1 morcov
  • 1 nap
  • 1 radacina de telina
  • Pasta de tomate
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita cimbru
  • Sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel
  • 700 ml vin rosu sec
  • 3-4 catei usturoi

Mod de preparare

Ceapa rosie taiata marunt se caleste in putin ulei, se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste la foc mare. Se toarna vin rosu incat sa acopere carnea. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Dupa 30 de minute se adauga si rondelele de morcov si nap, foile de dafin, pasta de tomate, cimbrul, telina data pe razatoare, patrunjelul taiat marunt si usturoiul zdrobit. Daca e necesar, se mai toarna vin rosu. Mai tarziu se adauga ciupercile taiate felii si ceapa marunta.

Alte mancaruri retete recomandate

Legume la cuptor

Mancare de mazare

Ciuperci la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala