Tocana de splina

Se spala splina si se da in clocot, dupa care se scurge si se lasa sa se raceasca. Separat se toaca ceapa, se caleste cu o ceasca de ulei fierbinte si

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 spline de porc
  • 4 cepe
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita de bulion

Mod de preparare

Se spala splina si se da in clocot, dupa care se scurge si se lasa sa se raceasca. Separat se toaca ceapa, se caleste cu o ceasca de ulei fierbinte si se stinge cu o lingura de bulion cand a devenit sticloasa. Se taie splina cuburi potrivit de mari, se pune peste ceapa, se sareaza mancarea si se pipereaza dupa gust, se pune o foaie de dafin in sos si se acopera cu apa calda. Tocanita se fierbe la foc mic, in oala acoperita, pana cand scade bine.
Se serveste fierbinte, cu muraturi.

Alte retete culinare:

Mancare de dovlecei

Chiftelute

Mancare de mazare

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post