Tocana de pui

Carnea de pui se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se toaca amrunt, ardeii se taie fasii subtiri, iar rosiile oparite se curata de coaja si s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr carne de pui
  • 300 gr ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 200 gr ardei
  • 300 gr rosii
  • 50 gr pasta de rosii
  • 50 gr faina
  • 50 ml ulei
  • boia de ardei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea de pui se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se toaca amrunt, ardeii se taie fasii subtiri, iar rosiile oparite se curata de coaja si se seminte. Se inabusa bucatile de pui cu putina apa si se scoate carnea dupa ce a fiert pe jumatate. In uleiul ramas se pune la inabusit ceapa, ardeiul, rosiile, se adauga boiaua de ardei si faina dilzovata in putina apa rece. Se amesteca bine si se adauga pasta de rosii, usturoiul, foile de dafin, sare, pierul si apa fiarta. Se lasa la fiert circa 10 minute. Se adauga bucatile de de carne si se continuu fierberea inca 20 de minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vinul si jumatate din cantitatea de patrunjle tocat marunt.
Mancarea se serveste calda, presarata cu restul de patrunjel verde deasupra.

Alte retete culinare:

Ciuperci umplute

Piftie de curcan

Curcan umplut

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors