Tocana de pui

Puiul se curata, se spala si se pune la fiert in apa clocotita, cu morcovul si ceapa taiata in doua. Dupa ce a fiert, se scoate din apa si se desfac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 morcov
  • 100 gr ciuperci
  • 1 pahar vin alb
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1 jumatate lamaie
  • 50 gr unt
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 100 gr orez
  • 100 gr cascaval ras

Mod de preparare

Puiul se curata, se spala si se pune la fiert in apa clocotita, cu morcovul si ceapa taiata in doua. Dupa ce a fiert, se scoate din apa si se desface in bucati. Acestea se pun intr-un vas, pe foc, in untul fierbinte, dar nu se lasa la prajit. Se toarna apoi vinul si se presara patrunjelul verde tocat, se lasa sa fiarba inabusit pana cand carnea este bine fiarta. Bucatile de pui, se scot iar in vasul cu sos se adauga ciupercile feliate si se lasa aproximativ zece minute la fiert. Se pun apoi galbenusurile amestecate cu zeama de lamaie.


Se aranjeaza puiul pe platou si se toarna deasupra sosul de ciuperci si se presara cu patrunjel verde tocat. Orezul fiert se aranjeaza in portii pe marginea platoului si se presara cu cascavalul ras.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post