Tocana de pasare cu mamaliguta

Tocana de pasare cu mamaliga este o mancare satioasa, usor de preparat. Contine carne de gaina, ceapa, bulion, mamaliga.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina
  • 5-6 cepe
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura pasta de bulion
  • 5-6 catei de usturoi
  • boia
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tocana de pasare cu mamaliguta se gateste asa: gaina se curate si se spala, apoi se taie in bucati, care se prajesc in ulei. Se scot, cand s-au rumenit, iar in uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt. Se stinge cu bulionul amestecat cu boiaua si subtiat cu apa. Se adauga usturoiul tocat marunt, se potriveste de sare si piper, apoi se toarna peste bucatile de carne si se fierbe bine. Se adauga vinul la sfarsit.


Se serveste fierbinte cu mamaliguta.

Alte retete:

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Sarmale de post

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide