Tocana de ficat de porc

Pentru tocana de ficat de porc carnea se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ficat de porc - 500 g
  • ulei/untura - 100 g (ml)
  • ceapa - 250 g
  • cartofi - 750 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • usturoi - 20 g
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1
  • legatura apa - 400 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana de ficat de porc carnea se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Bucatile de ficat se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga boia de ardei, pasta de tomate, 400 ml apa, sare si piper. In sosul format se adauga bucatile de ficat, usturoi si se fierb cca 15 minute. La final, se adauga vin si ½ din cantitatea de patrunjel verde.

Tocana de ficat de porc se serveste calda, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala