Tocana de ficat

Se curata ceapa, se taie pestisori si se caleste cu o ceasca de ulei si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, cel putin douazeci de minu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr ficat de porc
  • 5-6 cepe
  • 1 lingura bulion de rosii
  • sare
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • verdeata tocata
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 pahar de vin alb

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie pestisori si se caleste cu o ceasca de ulei si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, cel putin douazeci de minute, adaugand apa rece ca sa nu se arda. In sosul de ceapa se adauga bulionul, apoi ficatul taiat felii subtiri. Se pune o ceasca de apa calda si se fierbe inabusit. Vinul se adauga o data cu sarea si piperul. Tocana se parfumeaza cu o foaie de dafin pusa la fiert o data cu ficatul dupa care se lasa sa scada bine.
Se serveste imediat, cu verdeata tocata deasupra.

Alte retete culinare:

Tocanita de legume

Tocana de vara

Tochitura de pui

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post