Tocana cu carne de porc si smantana

Pentru tocana cu carne de porc si smantana carnea se spala, se taie fasii inguste (julien). Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Faina se cerne.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 500 g
  • untura/ulei - 10 g (ml)
  • ceapa - 250 g
  • faina - 25 g
  • smantana - 75 g
  • mustar - 25 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • apa - 400 ml
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana cu carne de porc si smantana carnea se spala, se taie fasii inguste (julien). Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Faina se cerne. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea si ceapa se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Cand este aproape gata, se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, boia de ardei, piper dupa gust, foi de dafin, mustar, sare dupa gust, 400 ml apa si smantana. Se fierb cca 10 minute, se adauga 1 din cantitatea de patrunjel verde.

Tocana cu carne de porc si smantana se serveste calda; deasupra se presara patrunjel verde.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors