Toba

Se spala si se parlesc bine picioarele si urechile. Se rade soricul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai. Se pun sa fiarba

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Un stomac de porc
  • 1 kg de carne de la gat
  • limba
  • 2 picioare si urechile porcului
  • 1/2 kg de ficat
  • 250 gr. de slanina
  • sare
  • piper boabe
  • o foaie de dafin
  • 1 kg muschi de porc

Mod de preparare

Se spala si se parlesc bine picioarele si urechile. Se rade soricul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai. Se pun sa fiarba intr-o oala mare plina cu apa rece, se aduna spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea.

Cand furculita patrunde usor in carne, se pune sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la gat si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa. In timpul fierberii oala se tine descoperita. Se fierb toate pana carnea se desprinde de pe os. Se lasa sa se racoreasca putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin.

Cu acest amestec se umple un stomac de porc pregatit cu multa atentie inainte. Stomacul se goleste, se rade usor cu lama unui cutit, se spala in mai multe ape reci. Ca sa se albeasca si sa dispara orice urma de grasime sau murdarie, se freaca usor cu malai. Se limpezeste in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga.

In amestecul de carne se adauga un pahar mare din zeama in care a fiert carnea, aceasta avand rostul de a lega carnea.

Odata umpluta, toba se leaga la capatul unde a fost umpluta, se pune apoi sa fiarba 2 ore la foc mic in apa calda, de preferat chiar in apa in care a fiert carnea. Se raceste in zeama in care a fiert. Se scoate si se pune intre doua scanduri curate, cu o greutate deasupra.

Se lasa la rece si se mananca peste o zi.

Se poate duce si la fum.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors