Tarta de cartofi cu pui

Se spala pulpele de pui, se dezoseaza si se taie in bucatele mici si subtiri. Se taie cepele solzisori si apoi se calesc in ulei pina devin aurii. Se

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg cartofi
  • 6 pulpe mai mici de pui
  • 450 g ciuperci
  • 1/2 lamiie
  • 3 cepe
  • o capatina mare de usturoi
  • busuioc
  • 100 g unt
  • 125 g jumari
  • 2 linguri de smintina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala pulpele de pui, se dezoseaza si se taie in bucatele mici si subtiri. Se taie cepele solzisori si apoi se calesc in ulei pina devin aurii. Se adauga carnea, sare si piper. Se toarna putina apa si se lasa la inabusit la foc mic. Se perpelesc putin jumarile. Se caleste ustuoiul curatat si taiat marunt impreuna cu ciupercile taiate in lamele subtiri si stropite cu zeama de lamiie. Se adauga 20 g unt, se condimenteaza si se lasa la foc pina scade tot lichidul. Intr-un castron se amesteca ceapa, puiul, jumarile, ciupercile si usturoiul. Se unge o tava rotunda de tarta cu unt. Cartofii se taie felii foarte subtiri si se aseaza un rind pe peretii si fundul formei. Se pune amestecul de carne si putin busuioc. Se acopera cu un start de cartofi, se condimenteaza si se toarna deasupra smintina. Se pune la cuptor o ora. Se poate renunta la jumari.
Se serveste calda.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors