Tarta cu miel si fenicul

Intr-un castron pui faina si adaugi untul taiat bucatele, uleiul, galbenusul, sare si 3 linguri apa. Se amesteca ingredientele

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 galbenus
  • piper
  • sare
  • Umplutura
  • 600g pulpa de miel taiata in 4 bucati
  • 1 bucata fenicul
  • 2 oua
  • 50 ml vin alb
  • 1/2 lamaie
  • 1 catel usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura de susan „
  • 3 linguri smantana
  • sare si piper

Mod de preparare

Intr-un castron pui faina si adaugi untul taiat bucatele,

uleiul, galbenusul, sare si 3 linguri apa.

Se amesteca ingredientele si se formeaza un aluat elastic.

lei carnea de miel si o pui sa se rumeneasca in ulei, taiata cubulete.

Adaugi usturoiul, pui sare si piper apoi stingi totul cu vin.

Lasi sa se inabuse cam 20 de minute. Se adauga feniculul taiat felii. Se toarna 200 ml apa.

Se tine la foc mic inca 20 de minute.

Bati ouale intr-un castron, adaugi sucul de lamaie si patrunjelul tocat.

Condimentezi cu sare si piper si torni acest sos peste amestecul de carne.

Din 2/3 din aluat intinzi o foaie si tapetezi o forma rotunda.

O intepi din loc in loc.

Torni peste aluat umplutura si deasupra pui smantana, presari seminte de susan si din restul de aluat, faci fasii pentru grilaj.

Coci la foc potrivit 90 de minute.
Alte retete culinare de Paste

Cozonac cu nuca

Pasca poloneza

Pasca cu branza

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide