Takpokkum

Takpokkum sau pulpe de pui brezate este o reteta coreeana. Pentru inceput, prajim semintele de susan pana se rumenesc, dupa care le pisam intr-un mojar.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 pulpe de pui
  • 3-4 fire de praz
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei portocaliu
  • 2-3 cm radacina de ginger
  • un ardei iute
  • o cana de orez cu bobul lung
  • 3 catei de usturoi
  • o pungulita mica de susan (sau 2 linguri)
  • o lingura de zahar
  • 5-6 linguri de sos de soia
  • o limeta
  • patrunjel proaspat
  • ulei pentru prajit
  • sare.

Mod de preparare

Takpokkum sau pulpe de pui brezate este o reteta coreeana.
Pentru inceput, prajim semintele de susan (fara ulei) pana se rumenesc, dupa care le pisam intr-un mojar, cu putina sare.
Pulpele de pui se scug bine de apa si se cresteaza (2-3 crestaturi), apoi se aseaza intr-un vas in care le vom marina, deci ar trebui sa fie un vas mai adanc astfel incat sosul sa le cuprinda.

Marinada se prepara asa:
Se toaca 2 fire de praz marunt, dar doar partea alba (foile nu se arunca, le vom folosi mai tarziu). Ghimbirul se toaca si el marunt. usturoiul se piseaza si el. Razuim limeta (pe razatoarea mica) si punem deoparte. Apoi o stoarcem, iar sucul il folosim pentru marinada.
Amestecam ghimbirul cu prazul tocat marunt, cu susanul si usturoiul pisat, cu 2 linguri de ulei, o lingura de zahar, sucul limetei si cu sos de soia (6 linguri). Aceasta mixtura o turnam peste pulpe, avem grija sa le acopere si dam la frigider pentru 2-3 ore ca sa se patrunda.
Cand sunt gata, incingem putin ulei intr-o tigaie (de preferat un wok), scoatem pulpele din marinada si le prajim. Apoi, turnam marinada din nou peste ele si adaugam coaja rasa de limeta si apa ca sa se acopere carnea. Fierbem pulpele de pui la foc mic, o jumatate de ora, intorcandu-le din cand in cand.
Intre timp ne apucam de orez si de legume.
Orezul se pune la fiert in apa cu sare (o cana de orez, 2 cani de apa).
Ardeii grasi se toaca cubulete mici, ardeiul iute rondele, prazul tot rondele (inclusiv foile care ne-au ramas de la marinada) si se pun peste pulpe cu cateva minute inainte sa fie gata. Ardeiul rosu l-am pastrat pentru ornat si l-am taiat fasii.


Servim pulpele de pui brezate cu orez fiert si presaram deasupra verdeata. Ornam cu fasii de ardei rosu.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala