Sparanghel cu sunca

Sparanghelul se curata usor de partea lemnoasa, se taie circa 2cm din baza si se curata de coaja vreo 6-7cm. Se unge o tava cu putin ulei de masline.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g sparanghel
  • 300 g sunca crud-uscata
  • fin feliata
  • putin ulei de masline
  • piper rosu
  • optional sos facut din maioneza
  • smantana slaba
  • putin ketch-up picant
  • suc de lamaie

Mod de preparare

Sparanghelul se curata usor de partea lemnoasa, se taie circa 2cm din baza si se curata de coaja vreo 6-7cm. Se unge o tava cu putin ulei de masline. Se infasoara fiecare fir cu cate-o feliuta, doua, de sunca. Binenteles sunca trebuie sa fie foarte subtire. Soldateii insirati in tava se baga in cuptorul de la aragaz, fara sa-i mai punem apa, dar acoperit cu staniol. Am dat focul tare cam 10-12 minute si inca vreo 2 minute fara staniol, sa se rumeneasca. Cand am scos tava i-am presarat cu piper proaspat macinat. Sparanghelul a ramas usor crocant, gustul lui delicat s-a completat bine cu aroma de fum a suncii, a fost chiar savuros.


Se poate alatura un sos de iaurt sau o salata. Aceasta reteta a fost propusa de moatza pe forumul culinar.ro

Alte retete recomandate:

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post